Harjumaa aasta tegijad 2023 on selgunud

 Kategooria Uudised

Harjumaa aasta tegija konkursile laekus kümnes kategoorias 107 kandidaati pea kõikidest omavalitsusest. Traditsiooniliselt oli enim sädeinimesi (24). Rõõmu teeb, et Harjumaal on palju ettevõtmisi, mis väärivad aasta tegu või Harjumaa tervisetegu nimetust, märgatud on aasta panustajaid ja vabaühendusi. Leader edukaid projekte esitati kolmes kategoorias kokku 11. Erilised tänusõnad Kose vallale, kust laekus kandidaate igas kategoorias (kokku 15) ja Kuusalu vallale, kust oli enim nominente (18). Rae, Lääne-Harju, Saue ja Harku valla tegijad on ka seekord enamustes kategooriates esindatud. Korraldajad tänavad kandidaatide esitajaid, tänu kellele saavad säravad tegijad märgatud ja silmapaistvad ettevõtmised välja toodud.

Konkursi korraldajate ühise otsusena tunnistati:

Harjumaa Turvalisuse nõukogu poolt tunnistati:

Harjumaa Tervisenõukogu poolt tunnistati:

Pidulik tunnustuste üleandmine toimub 23. novembril 2023 Tallinnas Filmimuuseumis.

Tunnustused antakse üle ka Harjumaa Omavalitsuste Liidu poolt korraldatud “Harjumaa kaunis kodu” konkursi võitjatele Evelina ja Andrei Vedomile (Keila linn), Lea ja Riho Kivisillale (Saue vald) ning kaunimale ühiskondlikule rajatisele –  Kloogaranna rannaalale (Lääne-Harju vald).

Harjumaa aasta tegija on konkurss, mille raames Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus, Harjumaa Omavalitsuste Liit, Harjumaa Leader tegevusgrupid ja Kodukant Harjumaa tunnustavad silmapaistvaid tegusid Harjumaal ning tänavad inimesi, kogukondi, vabaühendusi, ettevõtteid ja asutusi, kes panustavad maakonna arengusse. Konkursi läbiviimist toetavad Euroopa Regionaalarengu Fond ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Harjumaa Aasta tegijaid on tunnustatud aastast 2003.

Täpsem info: https://www.heak.ee/harjumaa-aasta-tegija/

Lisainfo:
Anu Ritson
Harjumaa aasta tegija 2023 konkursi eestvedaja
Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus
anu@heak.ee