Põhja-Eesti toidukultuuri kaheksanda töötoa fookuses olid patuvabad küpsetised

 Kategooria Uudised

17. aprillil toimus Pirital Toidukunsti Stuudios Põhja-Eesti toidukultuuri kaheksas töötuba, mis võttis fookusesse patuvabad küpsetised. Töötoas valmisid laktoosi- ja gluteenivabad ning ilma lisatud suhkruta minitordid ja oliivi-lihasai. Lisaks said osalejad tarkuseterasid, kuidas valmistada munavaba, kaseiinivaba ning vegan torte.

Peale töötuba toimus vestlusring toidupärimuse uurijaga Ene Lillega.

Toidukultuuri töötuba juhendas Birgit Paasma, kes on Priileib&BiPa Gluteenivaba pagarikoja omanik ja tegevjuht. Priileib&BiPa Gluteenivaba pagarikojas toodetakse Priileib ja BiPa kaubamärkide alt erinevate allergeenide vabu tooteid.

*Toidukultuuri töötoad toimuvad koostööprojekti „Põhja-Eesti toidukultuur – Paepealsed maitsed!“ tegevuste raames. Töötubade eesmärk on ühiselt mõtestada Põhja-Eesti piirkonna tänaseid toiduvajadusi ja läbi praktiliste õppimiste ja vestluste kujundada ühine arusaam meie tänapäevasest toidukultuurist.