Harjumaa LEADER tegevusgrupid koostöös Eesti Leader Liiduga korraldasid Harjumaa arengu 2021+ teemalise arutelu “Kogukonnameetod ja multifondid” 23. jaanuaril 2019 kell 14-17 Saku mõisas.

 Kategooria Uudised

23. jaanuaril korraldasid Harjumaa LEADER tegevusgrupid Lääne-Harju Koostöökogu, Nelja Valla Kogu, Ida-Harju Koostöökoda ja MTÜ Põhja-Harju Koostöökogu koostöös Eesti Leader Liituga järgmise EL programmperdioodi tulevikku vaatava arutelu.

Arutelusse olid kaasatud Harjumaa koostööpartnerid Harju Kalandusühing, Harjumaa Omavalitsuste Liit, SA Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus (HEAK) ja Kodukant Harjumaa. Peeti nõu, missugune peaks olema arendustegevus ja koostöö Harjumaal 2021+ ning missugune roll siin võiks olla kogukonnameetodil ja multifondide lähenemisel.

Infot ministeeriumidest tõid Maaeluministeeriumi maaelupoliitika ja analüüsi osakonna juhataja Olavi Petron, Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse ja Rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna nõuniku Magnus Urb.

Täname kõiki osalejaid ja kaasmõtlejaid! Arutelu ettekanded ja kokkuvõtte leiate siit.

 

Päevakava

Kl 14:00-14:30 kogunemine, tervituskohv

Kl 14:30-15:00 “Leader kogemus ja tulevikuarutelud Euroopas”, Olavi Petron, Maaeluministeeriumi maaelupoliitika ja analüüsi osakonna juhataja

Kl 15:00-15:30 „Leader tulevik kogukonna meetodi ja multifondide vaates“, Valdek Haugas, Eesti Leader Liidu juhatuse esimees

Kl 15:30-16:00 Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsleri Rait Kuuse kommentaar ja Rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna nõuniku Magnus Urbi kommentaar

Kl 16:00-17:00 avatud paneelarutelu: Harjumaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Joel Jesse, Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse vabaühenduste konsultant Külli Vollmer, Kodukant Harjumaa juhatuse esimees Anneli Kana, Lääne-Harju Koostöökogu juhatuse esimees Rafael Milerman, Harju Kalandusühingu esindaja Agnes Nõu. Modereerib Põllumajandusuuringute Keskuse kommunikatsiooni- ja turundusjuht Krista Kõiv.