Koostööprojekt Pealinnast piirilinna avaseminar Rakveres

 Kategooria Uudised

Kuus Leader-tegevusgruppi hakkavad ühiselt arendama Tallinna ja Narva vahel tegutsevate turismiettevõtete koostöövõrgustikku, ühisturundust ja korraldama koolitusi koostööprojekti “Pealinnast piirilinna“ raames. Projekti lõpp-eesmärk on muuta põhjarannik turismihitiks. 

„Meil on põhjarannikul ühine geograafiline ja kultuuriline taust. Meid ühendavad meri ja  Tallinna-Narva maantee, mida mööda pidevalt sõidame. Kogu piirkonna oluline arendustegur on turism. Oleme algatanud koostööprojekti, mis otseselt on suunatud põhjaranniku turismiettevõtjatele, kaudselt kogu piirkonna külalistele,“ ütles Põhja-Harju Koostöökogu tegevjuht Margit Pärtel projekti avaseminaril „Põhjarannik turismihitiks“ Rakveres AQVA SPA konverentsikeskuses. „Meile pole tähtis, kas turistid tulevad siia paadiga, tõllaga või jalgsi, oleme valmis neid vastu võtma.“

Projekti juhtpartneri, MTÜ Põhja-Harju KoostöökoguLeader-piirkonda kuuluvad Jõelähtme, Viimsi ja Rae vald. Möödunud neljapäeval Rakveres avaseminariga käima lükatud projektis osalevad veel MTÜ Arenduskoda, mille liikmed on ka Kuusalu vald ja Loksa linn, ning MTÜ Partnerid, MTÜ Virumaa Koostöökogu, MTÜ Kirderanniku Koostöökogu ja MTÜ Virumaa Rannakalurite Ühing.

Projekt „Pealinnast piirilinna“ kestab 2020. aastani, kogumaksumus on 129 000 eurot. Kavas on koolitusprogrammid koos õppe- ja kontaktreisidega, ühise fotopanga loomine ja visuaalkuvandi arendamine, ühisturundus ja üritused, trükiste „Pealinnas piirilinna“ koostamine ja väljaandmine.